Rondom geestelijke gezondheid bestaat veel onbegrip en verkeerde – soms negatieve – beeldvorming. Met ‘Gezond Verstand’ – een wijkfestival voor mentale veerkracht – geeft Zorgvrijstaat een podium¬† aan de mooie dingen die in Rotterdam West gebeuren als het gaat om je mentale gezondheid. We brengen bewoners, ervaringsdeskundigen, onderzoekers en organisaties, uit Delfshaven en van elders, bijeen om kennis uit wisselen, om ervaringen te delen, en om te komen tot een sterk wijknetwerk van Geestverwanten.

In 2020 organiseerden we een eerste festival, als try-out. Ondanks de corona-beperkingen werden veel wijkpartijen enthousiast en sloten aan met een eigen programma-onderdeel. Dit smaakte naar meer. In ’21 organiseren we samen met nog meer wijkpartijen een 2e editie waar we met trots en plezier op terugkijken. Kijk hier.¬†In 2022 organiseren wij van 11-21 oktober alweer de 3e editie. Zien we je daar?

Wil jij of jouw initiatief volgend jaar mee doen? Laat het ons weten!

Gezond Verstand wordt in 2022 mede mogelijk gemaakt door o.a.: Zorgvrijstaat, LSA, Huize Middelland, Welzijnscoalitie Delfshaven, De Groene Connectie, Het Wijkpaleis, De Spoortuin, studio Delfshaven, Buurtsteunpunt Spanjaardstraat, Idee, Wijkbedrijf de Middellander BV, Stichting CAN, Formaat, Fynder, Gelukswandelingen, Yoga Coolhaven, De Pauluskerk, JOZ, BuurtzorgT, Warm Rotterdam, Het Witte Bos, InHolland/Lectoraat Dynamiek van de Stad, Antes, Oranje Fonds en vele vrijwilligers.

Pin It on Pinterest

Share This