In memoriam

Op 7 december 2021 namen wij afscheid van onze zeer gewaardeerde vriend en collega, Patrick Deliën. Wij hebben in de loop van de jaren, in goede en slechte tijden veel met elkaar opgetrokken en van elkaar geleerd. Via zijn ogen keken wij mee in zijn dagelijkse strijd met systeem en maatschappij. We hadden nog zoveel te doen samen. 

Patrick was vanaf het moment waarop hij in West kwam wonen bij Zorgvrijstaat betrokken. Hij was de initiatiefnemer van onze Opstartkoffie en bij veel projecten van Zorgvrijstaat aangehaakt, waaronder Samen Beter en Sociale en Gezonde Wijk, Middelland. Op een vernieuwende manier herstelgericht werken in de wijken, dichtbij de mensen, dat is waar hij voor stond. Met hart en ziel zette hij zich in voor herstelnetwerken en het bevorderen van de community van mensen in kwetsbare posities. Ook zette hij zich landelijk in voor herstel en het gelijkwaardig benutten van ervaringskennis binnen de ggz. In de wandelgangen en op straat noemden ze hem ook wel ‘chief listening officer’. Her en der dook hij op en nam altijd weer nieuwe ideeën mee terug. Wij herinneren ons graag zijn aanwezigheid, zijn gedrevenheid, zijn drive om het systeem te veranderen. Meer menselijkheid en rechtvaardigheid, daar ging het hem om. Maar veranderingen duren lang. Waarom kwam die ruimte niet?

De gezochte ruimte stond misschien ook symbool voor iets anders. Iets anders waar hij naar zocht en waar hij geen woorden voor kon vinden. Ook daarover konden we met hem praten. Hij volgde zijn eigen pad en probeerde er wat van te maken. Soms ging het goed, soms ook een poosje minder goed. Gelukkig zagen we elke keer weer die pretoogjes en was hij er telkens weer met de energie om voor elkaar te zorgen en bezig te gaan met de vraagstukken die hem zo bezighielden.

Patrick heeft ons veel geleerd. Terugdenken aan wie hij was en wat hij nodig had maakt ons als team van Zorgvrijstaat steeds weer duidelijk wat belangrijk is. Dat nemen wij verder mee in alles wat we nog gaan doen. Hij zette met zijn passie voor herstel mede een stempel op Zorgvrijstaat. We dragen de ontwikkeling waar we met Zorgvrijstaat voor staan daarom óók aan hem op. 

In herinnering ben je, en blijf je!  

Lieve Pat, we missen je.

 

Patrick Deliën 18 januari 1971  – 7 december 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This