Graag wil ik je met deze mail voorstellen aan Yvette Prinsen.’ En: ‘Dag Yvette, Ik heb je naam, telefoonnummer of emailadres gekregen van…’ Het zijn zinnetjes die wekelijks op onze telefoon en in onze mailbox verschijnen, zinnen die we zelf even vaak gebruiken en schrijven. In die korte tekst zit een hoop werk verborgen waar een groot deel van het werk binnen Zorgvrijstaat om draait.

Binnen het netwerk van Zorgvrijstaat leggen we verbindingen, delen informatie, zoeken de juiste ingangen en investeren in relaties. Kortom: het draait om mensen, het draait om mensen kennen, het draait om durven vragen. Het werk van Zorgvrijstaat gaat ook over informatie delen. Wat wij weten delen we zoveel mogelijk met anderen en we vragen ook anderen om hun kennis met ons te delen.

Laatst waren we in Den Haag. Daar heeft de gemeente een paar jaar geleden besloten om zorgcoöperaties actief te promoten. Wij waren nieuwsgierig naar de resultaten. De persoon met wie wij spraken vond het ook een goed idee als we kennis zouden maken met een ander initiatief. Zij schreef naar dat andere initiatief het volgende: ‘Graag wil ik je met deze mail voorstellen aan Milja Kruijt…’

De reactie die we kregen deel ik graag met jullie: ‘Mijn eerste reactie? Wat goed zeg! Zonder dat je het weet heb je voor mij een kringetje rondgemaakt. Milja is één van de mensen die mij inspireerden om aan de slag te gaan met een zorgzame buurt. Ik volgde ooit een workshop van haar over dit onderwerp. We hebben toen ook even nagepraat. Dus contact met Milja? Ja, graag!’

Zo werkt het. We delen. We maken kringetjes rond. We leren samen en we inspireren elkaar. Niet alleen in de buurt, ook daarbuiten.

Pin It on Pinterest

Share This