Helping People Change

Inne Ten Have

Het boek ‘Helping People Change’, door onder andere Richard Boyatzis, is er helaas alleen in het Engels te krijgen. In het kort zou je kunnen zeggen dat de schrijvers de principes van ABCD community building (https://resources.depaul.edu/abcd-institute/publications/Pages/basic-manual.aspx helaas ook alleen in het Engels) toepassen op het individu: uitgaan van je kracht en de regie bij de ander leggen. Niet problemen proberen op te lossen maar nieuwsgierig je kracht en droom volgen en ontwikkelen.

Reden om het niet te lezen

Het is in het Engels. Mocht je een Nederlandse vertaling zoeken, dan kan ik je wel een uitgebreide Nederlandstalige samenvatting mailen (itenhave@freedom.nl).

Reden om het wel te lezen

Het principe dat experts wel even de problemen van hulpbehoevenden kunnen oplossen, is toe aan een kritische blik.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This