Zelf-beelden

‘Googelen’ jullie jezelf wel eens? Afgelopen weekend deed ik dat weer voor de eerste keer sinds… corona… Het blijft opmerkelijk op hoeveel manieren ‘corona’ een waterscheiding is in mijn leven. Bijna net zoals 1953, de watersnoodramp. Er is een ‘voor’ en een ‘na’. Maar dat terzijde!

 De aanleiding om mijzelf te googelen was dat ik vorige week een nieuwe groep mensen heb ontmoet die mij de dag erna uitnodigden om te ‘linken’. De realisatie dat mijn LinkedIn profiel en mijn site verouderd zijn, vormden een trigger. Want: wat zullen deze nieuwe mensen online over mij zien? Zijn er mogelijke ‘labels’ te vinden?

 De afgelopen jaren ben ik heel open geweest over mijzelf en mijn geschiedenis. Voorheen was ik dat niet. Mijn inzet voor Zorgvrijstaat (https://www.zorgvrijstaat.nl) en de opzet van het Natafelen (https://www.zorgvrijstaat.nl/natafelen-on-toer/) was een grote sprong het koude en diepe water in! En na de eerste schok (watertrappelen) hebben we samen schitterende lange afstanden gezwommen en wildwaterbanen bezocht. Ook mijn inzet voor ABCD (http://delfshavencooperatie.nl/abcd-in-de-praktijk/) werkt het best als ik dat doe als totaalpakket van menszijn, met al mijn zonnige kanten én schaduwkanten.

 Het kennismaken met nieuwe mensen vanuit mens-zijn was simpel. De keuze om dat te doen zonder mijn ‘labels’ was minder simpel. Want laten we reëel zijn: labels doen meestal iets met hoe je de ander ziet. Tegelijk ben ik tegen het stigma van labels en juist heel open zodat mensen hun vooroordelen en (veroordelende) beelden kunnen bijstellen. Maar ik wil mezelf ook niet altijd midden in de frontlinie plaatsen… Ik kwam er niet uit en heb het zekere voor het onzekere genomen. Ik ben wel heel erg ‘Milja’ geweest maar heb niet mijn autisme benoemd.

Alles wat online over me te vinden is, is ‘waar’ maar tevens is ook alles ‘verouderd’. Ik ben een paar jaar én een belangrijk inzicht verder. De online-beelden sluiten niet meer naadloos aan bij de beelden die ik nu van mezelf heb. Het besluit om mijn profielen aan te passen is dan ook een uitnodiging naar mezelf om opnieuw vast te stellen wie ik denk dat ik nu ben, en welk beeld ik online wil laten zien. Vorige week was een goede oefening…

 

Pin It on Pinterest

Share This